Nieuws

Social Media Onderzoek 2011

Geplaatst op 15 maart 2011

Social Media Onderzoek 2011

Pondres Social Marketing heeft in samenwerking met MWM2 een zeer gedetailleerd onderzoek uitgevoerd op het gebied van social media. 268 Nederlandse bedrijven hebben deelgenomen aan dit onderzoek.

Uit de resultaten blijkt dat 78% van de organisaties gebruikt maakt van social media in 2011. Van deze bedrijven maakt het grootste deel gebruik van Twitter, namelijk 88,7%. De tweede plaats wordt ingenomen door het zakelijke netwerk LinkedIn met 80,4 %.

De website Marketingfacts.nl heeft de onderzoeksresultaten samengevat in een interessant artikel, voorzien van overzichtelijke grafieken:

Grafiek Social Media onderzoek 2011

Meer Twitter, LinkedIn, Facebook en YouTube, minder Hyves

In het onderzoek wordt ook een voorspelling gedaan naar het gebruik van de social media kanalen in 2011, aan de hand van de antwoorden op onderzoeksvragen naar intentie voor gebruik. Verwacht wordt dat Facebook en YouTube worden vaker zullen worden ingezet ter promotie, terwijl Hyves juist terrein verliest.

Grafiek voorspelling Social Media 2011

Het complete artikel over het Pondres Social Media onderzoek kun je lezen op Marketingfacts.nl

Bronnen: Pondres Social Media en Marketingfacts.nl

Terug naar de vorige pagina

Het laatste nieuws uit de webdesign branche

Geen paniek, ga mobiel!

Geen paniek, ga mobiel!

Geplaatst op 30 maart 2015

Volgens Google is een mobiele website 'een must'. Steeds meer mensen gebruiken een mobiel apparaat zoals een telefoon of tablet om het internet te benaderen. De zoekresultaatalgoritmes worden op dit gedrag aangepast. Lees meer

'Weg naar de Bevrijding' maakt 2x kans op de Geschiedenis Online Prijs!

Gepubliceerd op: 16 maart 2015 door Internetbureau flink Lees meer

26 punten voor webdesign

26 punten voor webdesign

Geplaatst op 16 februari 2015

Websites zijn niet meer weg te denken in communicatieland. En omdat steeds meer mensen gebruikmaken van het internet (vooral per mobiel), willen steeds meer mensen ook een eigen website. En daarom moet je goed nadenken over welke stappen je doorloopt als je zelf een website wilt opzetten. Webdesigners op deze website kunnen met je meedenken. Een samenvatting van elementen waar een webdesigner aan denkt staat in de volgende checklist. Lees meer