Nieuws

26 punten voor webdesign

Geplaatst op 16 februari 2015

26 punten voor webdesign

Websites zijn niet meer weg te denken in communicatieland. En omdat steeds meer mensen gebruikmaken van het internet (vooral per mobiel), willen steeds meer mensen ook een eigen website. En daarom moet je goed nadenken over welke stappen je doorloopt als je zelf een website wilt opzetten. Webdesigners op deze website kunnen met je meedenken. Een samenvatting van elementen waar een webdesigner aan denkt staat in de volgende checklist.

  1. Domeinnaam - Kies een naam dat mensen kunnen onthouden en maak een keuze of je liever .nl, .com of iets anders wilt
  2. Hosting - Kies een betrouwbare hostingpartij en bekijk hoeveel capaciteit je nodig hebt
  3. Technisch - Welke technologie gebruik je op de website? Html5, CSS3, PHP, JQuery, Javascript?
  4. Doel - Wat is het doel van de website? Is het voor je eigen zaak, privé, online shop?
  5. Layout en kleur - Kleurgebruik is van invloed op de uitstraling van je website. Een net ontwerp krijgt altijd de voorkeur boven rommelig. Vergeet de footer niet!
  6. Site map - Niets is zo erg als een bezoeker die je website heeft gevonden en verdwaalt. Denk daarom na over de site structuur.
  7. Content - Je website moet goede en informatieve content bieden aan de bezoekers. Richt je ook op bepaalde zoekwoorden om hoger in de zoekmachines te komen. Bedenk dat plaatjes, tekst, video etc. van invloed is op zowel de leestijd van een bezoeker maar ook van invloed is op de laadtijd van de pagina.
  8. Doelgroep - Weet je wie jouw doelgroep is? Richt de website dan op hen.
  9. Adverteren - Stop niet te veel advertenties op je website. Dat stoort de bezoekers. Als het niet nodig is, doe het dan niet.
  10. Pop up-berichten - Voorkom pop-upberichten. Het is de meest vervelende vorm van adverteren omdat het websites langzamer maakt en het soms lastig is om te sluiten
  11. Aantrekkelijk ontwerp - Een goede website ziet simpel en professioneel uit.
  12. Knoppen - Maak een opvallende knop om de bezoeker te wijzen op het aanvragen van een offerte, het maken van een afspraak of iets te downloaden. Probeer een opvallende kleur te gebruiken die wel binnen het ontwerp past
  13. Achtergrond - Je kunt een achtergrond kiezen die rustig oogt, of juist een foto of patroon. Jouw webdesigner kan je daar in adviseren.
  14. Afbeeldingen - Kies afbeeldingen heel nauwkeurig. Ze maken of kraken je website. Men zegt niet voor niets: "een foto zegt meer dan 1000 woorden". Je wilt dan wel dat de foto's de juiste woorden zeggen.
  15. Gemakkelijke navigatie - Zorg ervoor dat gebruikers gemakkelijk de informatie kunnen vinden die ze zoeken
  16. Uniek - Er zijn zoveel goede websites online. Jouw website moet wel opvallen ten opzichte van die andere sites!
  17. Fris - Zorg ervoor dat je website up-to-date is zodat bezoekers blijven terugkomen
  18. Geoptimaliseerd - Een goede website is zoekmachine-geoptimaliseerd. Zo kan Google je tenminste ook vinden en aanbieden in de zoekresultaten.
  19. Cross-browser - Een website wordt geopend met een browser zoals Internet Explorer, Chrome en FIrefox. Elke browser heeft echter zijn eigen manier om de website te laten zien. Check even of de website in alle browsers er goed uit ziet. 
  20. Schermresolutie - Eerst werden websites gemaakt op een standaard formaat. Met een responsive ontwerp kun je de website zowel goed bekijken op een telefoon, als tablet, als computer.
  21. Social Media - Intergreer social media met de website zodat bezoekers gemakkelijk de informatie kunnen delen.
  22. Typografie - Kies een leesbaar lettertype. Je wilt niet dat mensen hoofdpijn krijgen tijdens het lezen.
  23. Registreer - Als bezoekers moeten inloggen op jouw website, zorg er dan voor dat dit een meerwaarde is voor de bezoeker. Denk aan extra'tjes die ze nu wel kunnen zien of krijgen.
  24. Track & trace - Via bijvoorbeeld Google Analytics kun je zien hoe je website het doet en of er verbeterpunten zijn.
  25. Bied goede bescherming - Bezoekers moeten de website vertrouwen als ze hun gegevens moeten achterlaten. Zeker als ze hun contactgegevens of bankgegevens moeten achterlaten.
  26. Footer - Het is niet het belangrijkste deel van de website maar wel de afsluiting onderaan het scherm. En, verbazend of niet, een goede footer zal de bezoeker imponeren!

Terug naar de vorige pagina

Het laatste nieuws uit de webdesign branche

Geen paniek, ga mobiel!

Geen paniek, ga mobiel!

Geplaatst op 30 maart 2015

Volgens Google is een mobiele website 'een must'. Steeds meer mensen gebruiken een mobiel apparaat zoals een telefoon of tablet om het internet te benaderen. De zoekresultaatalgoritmes worden op dit gedrag aangepast. Lees meer

'Weg naar de Bevrijding' maakt 2x kans op de Geschiedenis Online Prijs!

Gepubliceerd op: 16 maart 2015 door Internetbureau flink Lees meer

26 punten voor webdesign

26 punten voor webdesign

Geplaatst op 16 februari 2015

Websites zijn niet meer weg te denken in communicatieland. En omdat steeds meer mensen gebruikmaken van het internet (vooral per mobiel), willen steeds meer mensen ook een eigen website. En daarom moet je goed nadenken over welke stappen je doorloopt als je zelf een website wilt opzetten. Webdesigners op deze website kunnen met je meedenken. Een samenvatting van elementen waar een webdesigner aan denkt staat in de volgende checklist. Lees meer