Nieuws

Vrolijke verander-je-wachtwoord-dag!

Geplaatst op 24 november 2014

Vrolijke verander-je-wachtwoord-dag!

Tweakers.net heeft maandag 24 november omgedoopt tot de dag van het wachtwoord. Het initiatief wordt ondersteund door het Openbaar Ministerie.

Veel mensen gebruiken voor diverse websites, applicaties en online registraties dezelfde wachtwoorden. Dat dat niet zo handig is weten je de meeste mensen wel. En toch doen we er weinig aan om onze gegevens beter te beschermen door het wachtwoord moeilijker te maken en regelmatig aan te passen. Al die wijzigingen moet je namelijk ook weer onthouden.

Waarom deze website en dag?
Wachtwoordbewust is een initiatief van Tweakers en het Openbaar Ministerie, Veilig Internetten en wordt veilig gehost door True. Het doel van de website is vooral mensen bewust maken van de gevaren en helpen bij het maken van veiligere wachtwoorden. Want zelfs als gebruikers wel verstandig met hun wachtwoordbeleid omgaan, blijkt het in de praktijk alsnog fout te gaan omdat derden er minder goed mee omgaan.


Vuistregels
Een goed wachtwoord bedenken is moeilijk. De volgende tips heeft Wachtwoordbewust alvast voor je:

  • Gebruik een wachtwoord van minimaal acht tekens
  • Stel nooit één enkel woord in als uw wachtwoord.
  • Gebruik minimaal één woord en een cijfercombinatie die alleen u kent.

Klik hier voor de volledige lijst met tips en doe de wachtwoordcheck

Andere handige tools

 

Terug naar de vorige pagina

Het laatste nieuws uit de webdesign branche

Geen paniek, ga mobiel!

Geen paniek, ga mobiel!

Geplaatst op 30 maart 2015

Volgens Google is een mobiele website 'een must'. Steeds meer mensen gebruiken een mobiel apparaat zoals een telefoon of tablet om het internet te benaderen. De zoekresultaatalgoritmes worden op dit gedrag aangepast. Lees meer

'Weg naar de Bevrijding' maakt 2x kans op de Geschiedenis Online Prijs!

Gepubliceerd op: 16 maart 2015 door Internetbureau flink Lees meer

26 punten voor webdesign

26 punten voor webdesign

Geplaatst op 16 februari 2015

Websites zijn niet meer weg te denken in communicatieland. En omdat steeds meer mensen gebruikmaken van het internet (vooral per mobiel), willen steeds meer mensen ook een eigen website. En daarom moet je goed nadenken over welke stappen je doorloopt als je zelf een website wilt opzetten. Webdesigners op deze website kunnen met je meedenken. Een samenvatting van elementen waar een webdesigner aan denkt staat in de volgende checklist. Lees meer