Nieuws

Geen paniek, ga mobiel!

Geplaatst op 30 maart 2015

Geen paniek, ga mobiel!

Volgens Google is een mobiele website 'een must'. Steeds meer mensen gebruiken een mobiel apparaat zoals een telefoon of tablet om het internet te benaderen. De zoekresultaatalgoritmes worden op dit gedrag aangepast.

Google heeft onlangs het volgende aangekondigd: "Per 21 april 2015 krijgen mobielvriendelijke websites voorrang in de zoekresultaten".  Om gebruikers zogenaamde mobile-friendly websites te helpen ontdekken leggen we belangrijke veranderingen uit.

Wat moet je weten
De verandering in het algoritme is van invloed op de zoekresultaten. Dit betekent, dat als je website niet mobielvriendelijk is dat de gebruikers die zoeken via een tablet of telefoon jouw website niet gaan vinden.  

Hoe op te lossen?
Responsive websites zijn een goede oplossing om jouw website altijd (op elk apparaat) goed te laten zien. Maar je kunt natuurlijk ook een aparte mobiele website (laten) ontwikkelen. 

Waar begin je
Bekijk hier een uitleg om mobielvriendelijke websites te maken. Indien je al een website hebt, kun je met deze test checken of jouw belangrijkste pagina's een mobielvriendelijk ontwerp hebben. 

 

Nieuwe website
Heb je nog geen website? Neem dan contact op met een webdesigner bij jou in de buurt:

Terug naar de vorige pagina

Het laatste nieuws uit de webdesign branche

Geen paniek, ga mobiel!

Geen paniek, ga mobiel!

Geplaatst op 30 maart 2015

Volgens Google is een mobiele website 'een must'. Steeds meer mensen gebruiken een mobiel apparaat zoals een telefoon of tablet om het internet te benaderen. De zoekresultaatalgoritmes worden op dit gedrag aangepast. Lees meer

'Weg naar de Bevrijding' maakt 2x kans op de Geschiedenis Online Prijs!

Gepubliceerd op: 16 maart 2015 door Internetbureau flink Lees meer

26 punten voor webdesign

26 punten voor webdesign

Geplaatst op 16 februari 2015

Websites zijn niet meer weg te denken in communicatieland. En omdat steeds meer mensen gebruikmaken van het internet (vooral per mobiel), willen steeds meer mensen ook een eigen website. En daarom moet je goed nadenken over welke stappen je doorloopt als je zelf een website wilt opzetten. Webdesigners op deze website kunnen met je meedenken. Een samenvatting van elementen waar een webdesigner aan denkt staat in de volgende checklist. Lees meer