Nieuws

Maak je eigen kleurepalet met Adobe Kuler

Geplaatst op 02 oktober 2014

Maak je eigen kleurepalet met Adobe Kuler

Elke designer zal het herkennen dat hij of zij soms hulp nodig heeft bij het samenstellen van een mooi kleurenschema. De kleurtheorie, een studie naar kleurcontrasten, is en blijft uiterst moeilijk ongeacht of je een ervaren ontwerper bent of een getalenteerde starter.

De kleurtheorie is een vaste maar complexe studie naar de wijze waarop kleuren elkaar kunnen versterken of verzwakken door de invloed die zij hebben op mensenogen. Zo is er bijvoorbeeld een verschil tussen gedrukte kleuren en kleuren van een scherm.

Adobe Kuler
Voor iedereen die snel en gemakkelijk een mooi palet wil samenstellen is Adobe Kuler een aanrader! Hiermee kun je gemakkelijk eigen thema's maken, de schema's opslaan, uploaden in illustrator en voila. Je hebt een prachtige kleurencombinatie. En wat nog handiger is, is de mogelijkheid om foto's te uploaden en vanuit daar de kleuren samen te stellen. Je kunt ze daarna nog naar hartenlust bewerken om zo jouw ultime combinatie te maken.

Inspriatie onderweg
Mocht je terwijl je in de trein zit iets prachtigs zien, en dit willen opslaan? Dan kan dat met de Adobe Kuler-app.

screen568x568.jpeg  screen568x568 (1).jpeg

Check hier de versie in iTunes.

Meer weten over de kleurtheorie? Lees dan het artikel 'Open the Door into the Science of Color Theory'

Terug naar de vorige pagina

Het laatste nieuws uit de webdesign branche

Geen paniek, ga mobiel!

Geen paniek, ga mobiel!

Geplaatst op 30 maart 2015

Volgens Google is een mobiele website 'een must'. Steeds meer mensen gebruiken een mobiel apparaat zoals een telefoon of tablet om het internet te benaderen. De zoekresultaatalgoritmes worden op dit gedrag aangepast. Lees meer

'Weg naar de Bevrijding' maakt 2x kans op de Geschiedenis Online Prijs!

Gepubliceerd op: 16 maart 2015 door Internetbureau flink Lees meer

26 punten voor webdesign

26 punten voor webdesign

Geplaatst op 16 februari 2015

Websites zijn niet meer weg te denken in communicatieland. En omdat steeds meer mensen gebruikmaken van het internet (vooral per mobiel), willen steeds meer mensen ook een eigen website. En daarom moet je goed nadenken over welke stappen je doorloopt als je zelf een website wilt opzetten. Webdesigners op deze website kunnen met je meedenken. Een samenvatting van elementen waar een webdesigner aan denkt staat in de volgende checklist. Lees meer