Nieuws

Internet verslaat tv, radio en kranten

Geplaatst op 11 oktober 2010

Internet verslaat tv, radio en kranten

Wereldwijd besteden mensen meer tijd aan het gebruik van internet, dan aan 'traditionele' media zoals tv, radio en kranten. Ruim zestig procent van de mensen die internet heeft, is dagelijks online. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van TNS NIPO.

Voor Nederlanders ligt dit percentage nog hoger: bijna zeventig procent gebruikt dagelijks internet, tegenover 64 procent die elke dag tv kijkt, 52 procent die elke dag radio luistert en veertig procent die elke dag een krant leest.

Uit het onderzoek blijkt verder dat wereldwijd e-mail het aflegt tegenover de sociale netwerksites. Vooral in landen waar internet in opkomst is, worden sociale media veel gebruikt. Een andere trend is het toenemende gebruik van mobiel internet, ten koste van internet via de pc of laptop.

Wereldwijd wordt gemiddeld 3,1 uur per dag besteedt aan sociale media op de mobiele telefoon en 2,2 uur aan e-mail. Nederlanders gebruiken mobiel internet juist meer voor e-mail (2,2 uur per week) en minder voor sociale media (1,2 uur per week).

Volgens het TNS NIPO is het het grootste onderzoek ooit naar internetgebruik. Het onderzoeksbureau ondervroeg bijna 50.000 mensen in 46 landen.

Bron: Winmag

Terug naar de vorige pagina

Het laatste nieuws uit de webdesign branche

Geen paniek, ga mobiel!

Geen paniek, ga mobiel!

Geplaatst op 30 maart 2015

Volgens Google is een mobiele website 'een must'. Steeds meer mensen gebruiken een mobiel apparaat zoals een telefoon of tablet om het internet te benaderen. De zoekresultaatalgoritmes worden op dit gedrag aangepast. Lees meer

'Weg naar de Bevrijding' maakt 2x kans op de Geschiedenis Online Prijs!

Gepubliceerd op: 16 maart 2015 door Internetbureau flink Lees meer

26 punten voor webdesign

26 punten voor webdesign

Geplaatst op 16 februari 2015

Websites zijn niet meer weg te denken in communicatieland. En omdat steeds meer mensen gebruikmaken van het internet (vooral per mobiel), willen steeds meer mensen ook een eigen website. En daarom moet je goed nadenken over welke stappen je doorloopt als je zelf een website wilt opzetten. Webdesigners op deze website kunnen met je meedenken. Een samenvatting van elementen waar een webdesigner aan denkt staat in de volgende checklist. Lees meer