Nieuws

Webdevelopment nieuws, tips en trucs

Geplaatst op 05 juli 2010

Webdevelopment nieuws, tips en trucs

Als het over webdevelopment gaat, is het nauwelijks bij te houden hoeveel nieuwe technieken er jaarlijks bijkomen, en welke technieken er eigenlijk alweer achterhaald zijn. Het laatste nieuws en interessante tutorials over webtechnieken zijn vanaf nu te vinden op webdevelopment.nl.

Webdevelopment technieken door de jaren heen

Een paar jaar terug kwamen we het woord AJAX overal tegen, als de nieuwste trend in webdesign. JavaScript wordt steeds vaker ingezet om websites dynamischer te maken. Als we nog verder terug gaan in de tijd was Adobe’s Flash helemaal ‘hot and happening’ , en zelfs het gebruik van CSS is ooit een vernieuwende doorbraak geweest.

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van jQuery om websites aantrekkelijker te maken voor bezoekers. Ook Google, en natuurlijk SEO in het algemeen, spelen nog altijd een belangrijke rol als het gaat om het ontwerpen en promoten van websites. In de toekomst zullen er steeds meer technieken bij komen, trends die voor elke webdesigner interessant zijn.

Tips, trucs en tutorials

Webdevelopment.nl is de plek waarop je het laatste nieuws kunt vinden over deze nieuwe technieken. Er staan veel tips en trucs op, gesorteerd op categorie, en verwijzingen naar interessante tutorials voor elk niveau. Bijblijven in de razendsnel veranderende webwereld wordt een makkie voor ontwerpers die webdevelopment.nl  in de gaten houden!

Terug naar de vorige pagina

Het laatste nieuws uit de webdesign branche

Geen paniek, ga mobiel!

Geen paniek, ga mobiel!

Geplaatst op 30 maart 2015

Volgens Google is een mobiele website 'een must'. Steeds meer mensen gebruiken een mobiel apparaat zoals een telefoon of tablet om het internet te benaderen. De zoekresultaatalgoritmes worden op dit gedrag aangepast. Lees meer

'Weg naar de Bevrijding' maakt 2x kans op de Geschiedenis Online Prijs!

Gepubliceerd op: 16 maart 2015 door Internetbureau flink Lees meer

26 punten voor webdesign

26 punten voor webdesign

Geplaatst op 16 februari 2015

Websites zijn niet meer weg te denken in communicatieland. En omdat steeds meer mensen gebruikmaken van het internet (vooral per mobiel), willen steeds meer mensen ook een eigen website. En daarom moet je goed nadenken over welke stappen je doorloopt als je zelf een website wilt opzetten. Webdesigners op deze website kunnen met je meedenken. Een samenvatting van elementen waar een webdesigner aan denkt staat in de volgende checklist. Lees meer