Nieuws

Microsoft lanceert centraal meldsysteem internetfraude

Geplaatst op 01 juli 2010

Microsoft lanceert centraal meldsysteem internetfraude

Door een samenwerking van Microsoft, de NCFTA en een paar andere grote bedrijven, is in de Verenigde staten een centraal meldsysteem voor internetfraude tot stand gekomen: Internet Fraud Alert. Hier kunnen bedrijven terecht wanneer ze in aanraking komen met internetfraude.

In de VS was er nog geen centraal systeem specifiek voor internetfraude. Wel is er een Internet Crime Compliant Center (IC3), dat is ontstaan uit een samenwerking van de FBI en de NW3C. Hier in Nederland hebben we het Meldpunt Cybercrime van het Nederlandse Politite Instituut, waar burgers terecht kunnen met meldingen over criminaliteit op het internet in het algemeen.

IC3 en het Nederlandse meldpunt zij beide vooral bedoeld voor particulieren en richten zich op algemene internetcriminaliteit, terwijl het Internet Fraud Alert een samenwerking is van meerdere bedrijven om particulieren te beschermen tegen internetfraude.

Informatiestroom verbeteren tussen bedrijven

Internet Fraud alert moet de informatiestroom gaan verbeteren tussen beveiligingsbedrijven en bedrijven die online betaaldiensten aanbieden, zoals internetbankieren, Paypall, elektronische portemonnees (Wallie) of elektronisch betalen met creditcard.

Het initiatief voor het centrale meldpunt kwam van Microsoft en de NCFTA. De afkorting NCFTA staat voor National Cyber-Forensics & Training Alliance. Het is een landelijke organisatie die informatie over internetfraude verzameld en verwerkt.

Samenwerking tussen bedrijven en organisaties

De software van het centrale meldpunt is ontwikkeld door Microsoft. Andere bedrijven die medewerking verlenen zijn bijvoorbeeld Paypall, Ebay en McAfee, en er wordt verwacht dat er in de toekomst nog meer bedrijven gaan meewerken aan dit project.

Terug naar de vorige pagina

Het laatste nieuws uit de webdesign branche

Happy Birthday Twitter

Happy Birthday Twitter

Geplaatst op 24 maart 2014

Twitter bestaat alweer 8 jaar. Om te laten zien hoe snel het platform gegroeid is en welke ontwikkelingen twitter heeft doorgegaan, hebben ze een leuk geïllustreerd filmpje gemaakt. Bekijk het filmpje hieronder. Lees meer

Weg met die onzin op sociale media

Weg met die onzin op sociale media

Geplaatst op 21 februari 2014

Het is nog geen leugendetector maar het komt in de buurt. De universiteit van Sheffield is bezig met Pheme - een systeem dat in real time waarheid en leugens van elkaar gaat scheiden. Lees meer

Facebook in 1 minuut

Facebook in 1 minuut

Geplaatst op 07 februari 2014

Op 4 februari 2004 werd facebook geboren. Het sociale netwerk pakt de viering van het 10-jarig bestaan heel nostalgisch weer. Lees meer

Stuur deze pagina door