Nieuws

Meerdere zoekwoorden steeds gebruikelijker

Geplaatst op 02 augustus 2010

Uptrends maakte onlangs bekend dat het gebruik van meerdere zoekwoorden steeds gebruikelijker wordt bij het zoeken op zoekmachines als Google, Yahoo en Bing.

Uptrends maakte onlangs bekend dat het gebruik van meerdere zoekwoorden steeds gebruikelijker wordt bij het zoeken op zoekmachines als Google, Yahoo en Bing.

In een onderzoek van Uptrends.com blijkt dat het gebruik van één of twee woorden in een zoekzin aanzienlijk is gedaald in vergelijking met twee jaar geleden. Het gebruik van één zoekwoord in een zoekzin daalt van 15,52 procent in 2008 naar 8,21 procent in 2010. Ook het gebruik van twee zoekwoorden in een zoekzin daalt, namelijk van 33,65 procent in 2008 naar 21,41 procent in 2010.

Meer en meer mensen gebruiken 4, 5, 6 en 7 zoekwoorden in een zoekzin, zoals blijkt uit onderstaande tabel. Het gebruik van vier zoekwoorden in een zoekzin is bijvoorbeeld gestegen van 13,81 procent in 2008 naar 20,78 procent in 2010.

"Het lijkt erop dat mensen steeds meer zoekwoorden in een zoekzin moeten gebruiken om de juiste content te vinden", zegt Niels Brinkman, mede-oprichter van Uptrends.

Voor website ontwikkelaars en zoekmachine optimisalisatie specialisten is deze informatie waardevol. Als men nu een website of campagne voor betaalde zoekwoorden optimaliseert voor 2, 3 en 4 zoekwoorden in een zoekzin, heeft men een bereik van 70 procent van alle zoekopdrachten.

De onderstaande tabel toont het aantal zoekwoorden in een zoekzin aan in 2010 vergeleken met 2008.

meerdere_zoekwoorden.jpg

Bron: Uptrends

Terug naar de vorige pagina

Het laatste nieuws uit de webdesign branche

Geen paniek, ga mobiel!

Geen paniek, ga mobiel!

Geplaatst op 30 maart 2015

Volgens Google is een mobiele website 'een must'. Steeds meer mensen gebruiken een mobiel apparaat zoals een telefoon of tablet om het internet te benaderen. De zoekresultaatalgoritmes worden op dit gedrag aangepast. Lees meer

'Weg naar de Bevrijding' maakt 2x kans op de Geschiedenis Online Prijs!

Gepubliceerd op: 16 maart 2015 door Internetbureau flink Lees meer

26 punten voor webdesign

26 punten voor webdesign

Geplaatst op 16 februari 2015

Websites zijn niet meer weg te denken in communicatieland. En omdat steeds meer mensen gebruikmaken van het internet (vooral per mobiel), willen steeds meer mensen ook een eigen website. En daarom moet je goed nadenken over welke stappen je doorloopt als je zelf een website wilt opzetten. Webdesigners op deze website kunnen met je meedenken. Een samenvatting van elementen waar een webdesigner aan denkt staat in de volgende checklist. Lees meer

Stuur deze pagina door