Nieuws

SIDN Internet Awards 2011

Geplaatst op 22 augustus 2011

SIDN Internet Awards 2011

Ook dit jaar wil SIDN Nederlandse bedrijven, organisaties en individuen belonen voor de inspanning die zij leveren om de digitale samenleving op economisch, sociaal en/of persoonlijk gebied te verbeteren.

SIDN ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om ontwikkelingen rondom een veilig en betrouwbaar internet en brede participatie te stimuleren. Om die reden heeft SIDN in 2010 de SIDN Internet Awards in het leven geroepen.

De inschrijving voor de SIDN Internet Awards gaat in juli 2011 van start en wordt op 5 oktober 2011 om 12.00 uur gesloten. Vervolgens worden door middel van een voorselectie per categorie drie projecten geselecteerd die deel mogen nemen aan de presentatieronde voor de jury. Deze presentatieronde vindt in week 41 of 42 plaats. De precieze datum en locatie van deze presentatieronde worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt via deze website. De jury selecteert op basis van deze presentatieronde per categorie een winnaar.

Deelnemers voor de SIDN Internet Awards 2011 kunnen zich inschrijven op één van de onderstaande categorieën:

Overheid en burgers in dialoog

Hoe kan de relatie tussen overheid en burgers verbeterd worden? Biedt uw toepassing dé oplossing voor een betere dialoog tussen burger en overheid in Nederland waarbij gebruik wordt gemaakt van het internet? Schrijf u dan in voor deze categorie.

De kracht van het netwerk

Het samenbrengen van mensen en het uitwisselen van ervaringen levert een grote toegevoegde waarde voor onze samenleving: Het kan mensen uit hun isolement halen en hun horizon verbreden. Zorgt uw toepassing ervoor dat sociale banden worden versterkt? Schrijf dan in voor deze categorie.

Veilig internet

Het internet biedt vele kansen en mogelijkheden. Sommige gebruikers zijn zich echter soms niet bewust van de gevaren die hiermee gepaard kunnen gaan. Zorgt uw toepassing of campagne ervoor dat mensen bewust en veilig het internet kunnen gebruiken? Dan kunt u zich inschrijven voor deze categorie.

Internet & duurzaamheid

Levert u met uw innovatieve toepassing een bijdrage aan een duurzame samenleving of een duurzaam internet? Of zorgt uw toepassing ervoor dat Nederlanders meer betrokken zijn bij het milieu en hun omgeving? Alle initiatieven waarbij internet ingezet wordt voor maatschappelijk verantwoorde doelstellingen, kunnen zich voor deze categorie inschrijven.

Kennisoverdracht in de digitale omgeving

Veel onderwijsinstellingen maken tegenwoordig gebruik van de mogelijkheden van het internet. Kennisdelen en het gezamenlijk verrijken van kennis via internet is van grote toegevoegde waarde voor onze maatschappij. Zorgt uw toepassing ervoor dat kennis breed beschikbaar en toegankelijk is? Of maakt uw onderwijsinstelling gebruikt van de perfecte online tool om kennisoverdracht te faciliteren? Dan is deze categorie op u van toepassing.

Op 10 november vindt in Zaandam het jubileumcongres plaats dat SIDN organiseert in het kader van 25 jaar .nl. De uiteindelijke winnaars worden tijdens een feestelijke diner in aansluiting op het jubileumcongres bekendgemaakt.

Meer informatie en het inschrijfformulier kunt u vinden op https://www.sidn.nl/awards.

Bron: SIDN.nl

Terug naar de vorige pagina

Het laatste nieuws uit de webdesign branche

Geen paniek, ga mobiel!

Geen paniek, ga mobiel!

Geplaatst op 30 maart 2015

Volgens Google is een mobiele website 'een must'. Steeds meer mensen gebruiken een mobiel apparaat zoals een telefoon of tablet om het internet te benaderen. De zoekresultaatalgoritmes worden op dit gedrag aangepast. Lees meer

'Weg naar de Bevrijding' maakt 2x kans op de Geschiedenis Online Prijs!

Gepubliceerd op: 16 maart 2015 door Internetbureau flink Lees meer

26 punten voor webdesign

26 punten voor webdesign

Geplaatst op 16 februari 2015

Websites zijn niet meer weg te denken in communicatieland. En omdat steeds meer mensen gebruikmaken van het internet (vooral per mobiel), willen steeds meer mensen ook een eigen website. En daarom moet je goed nadenken over welke stappen je doorloopt als je zelf een website wilt opzetten. Webdesigners op deze website kunnen met je meedenken. Een samenvatting van elementen waar een webdesigner aan denkt staat in de volgende checklist. Lees meer

Stuur deze pagina door